Un dia filosòfic

B. Russell: “Si todo tiene que tener una causa, entonces Dios tiene que tenerla también. Si puede haber algo sin causa, igual puede ser el mundo que Dios, de forma que no hay validez en este argumento. Es exactamente de la misma naturaleza que el concepto hindú según el cual el mundo descansaba sobre un elefante y el elefante sobre una tortuga; y cuando le preguntó: ‘¿Y la tortuga?’ el hindú dijo: ‘¿Y si cambiásemos de tema?’ En realidad el argumento no es mejor que eso”.

I penso que té raó. Si el Cristianisme obliga als cristians a confessar les causes per les quals fan qualsevol cosa, per què ells no expliquen les causes per les que algú anomenat Déu és superior a la resta de món i ens mana, i ens controla, i ens mata quan li ve de gust? Per què em de creure en ell com a tal?

Leave a Reply