Felicitacions

Fa temps que em vaig distanciar del que abans era el meu grup d’amics, ara ja fa bastant temps. Tot i així com que era inevitable veure’ns molt sovint de tant en tant ens ajuntàvem i fèiem petar la xerrada, mai temes més interessants que: fa un bon dia o quin gelat més bo, però podríem dir que manteníem el contacte.

Jo pel tema aniversaris i en general dades senyalades sóc molt purista. M’agrada felicitar tothom i (per tant) que tothom em feliciti a mi. I amb aquesta gent, sempre he tingut la delicadesa de (com a mínim) enviar un missatge de mòbil felicitant-los i fins i tot algun cop els he fet algun regal o diguem-li detall.

Aquest any, però, pel meu aniversari no vaig rebre cap missatge, ni cap trucada, ni carta ni res de cap d’ells, i la veritat és que em va molestar una mica, perquè tot i que ens em distanciat penso que no costa tant de fer i sempre fa il·lusió que se’n recordin de tu. Sobretot tenint en compte que jo sempre me’n recordo d’ells.

Demà és l’aniversari d’una d’aquestes persones, i he rebut un missatge (de la seva parella) que em convida a anar al seu sopar d”aniversari i a més, ens convida a tots a portar cinc euros per a pagar entre tots el regal que vol.

No hi aniré. No vull pagar-li amb la mateixa moneda ja que com a mínim jo li enviaré un missatge felicitant-la, però ho trobo d’una mica de mal gust, tant el detall aquest dels cinc euros, com el fet que se’n recordin de mi per això i no per a felicitar-me a mi quan tocava. No sé…

4 Responses to “Felicitacions”

 1. iruNa says:

  Entenc el sentiment que expliques… quan una cosa per tu és important i ho fas pels demés és inevitable esperar que ells ho facin a canvi. Però et diré una cosa, i no te m’ofenguis… crec que tant les felicitacions com els regals són gestos que no han de demanar una resposta, és a dir, que no ho has de fer per rebre res a canvi, és un acte de generositat altruïsta i desinteressat. Però vaja, entenc perfectament que et sapigués greu no rebre cap missatge, jo m’hagués sentit igual… i això que comentes de la festa d’aniversari i els 5 euros… això sí que ho trobo malament!!! i em sembla molt bé el que has decidit fer.
  I una altra vegada avisan’s i et felicitarem pel teu aniversari dona, que jo estaré encantada de poder-ho fer!!!!
  una abraçada preciosa!

 2. Aliiasa says:

  Clar que no m’ofenc, si jo també ho penso. El fet de felicitar i de fer un regal a una persona no implica que aquest hagi de fer el mateix per tu, això està clar! Però el que volia dir és que em fa ràbia que aquestes persones se’n recordin de mi per a unes coses i d’altres no. Ho trobo una mica interessat…

  I et dic una cosa, tot i que com ja he dit trobo que el fet de fer un regal o un detall és un gest altruista com tu has dit, també penso que tothom (no només jo) quan ho fa espera una mica que quan et toca a tu rebis resposta d’aquelles persones… No sé, crec que no dec ser la única, el que passa és que queda lleig dir-ho perquè sembla que ho facis per això i no té per què ser així, però és cert que la gent no acostuma a donar si sap que no ha de rebre…

  Un petó maca, quin rotllo, no?

 3. iruNa says:

  jeje… tens raó reina, jo diria que ho fem per molts motius, i entre ells hi ha el desig de rebre quelcom a canvi. No és que només ho fem per això, que seria molt egoista… però sí és cert que hi ha una part de nosaltres que ho desitja perquè un regal o una felicitació és una demostració física de l’estimació… i a tothom li agrada sentir-se estimat, no?
  Estic totalment dacord en què certs gestos, com els que comentes que t’han fet aquests amics, denoten un clar interès… i és lleig, perquè et sents utilitzat.
  En fi, que entre tu i jo farem un bon debat sobre el tema eh!? jeje
  una abraçada maca!

 4. claudia says:

  no se com he trobat aquest lloc
  el cas es que m’agrada molt com escrius
  ja anire passant
  un petó!

Leave a Reply