¿Sabes más que un niño de primaria?

Fa una estona estava veient a la tele un programa: ¿Sabes más que un niño de primaria?. Quina estafa. Quina presa de pèl. De veritat, han aconseguit posar-me nerviosa.

Les preguntes que feien deien treure-les de llibres de primària (el Ramón García ja se’n ocupava de repetir-ho constantment), jo no ho dubto però vaja, deurien agafar aquelles típiques preguntes que el professor troba totalment irrellevants (o inútils) i es salta. O les típiques preguntes de sota un text o foto o dibuix que amb ell al davant és súper fàcil, ara respondre-la així de cap doncs no.

El més fotut del cas no és que els concursants (tots llicenciats) s’equivoquin amb la resposta. Ni tampoc és el fet a casa (tots hem superat la fase de la primària) també la caguéssim, que va. El més fotut del cas és que els nens aquests que tenen al programa són uns genis, uns déus. No n’han fallat cap! I el fet de que nens que fan 5è responguessin (bé) preguntes de 6è ja era la hòstia en patinet…

De veritat algú es pensa que aquests nens saben tot allò? És que de veritat que m’han posat de mala llet. Es veia un programa tan i tan amanyat! Però vaja, avui a casa em après molt, com per exemple qui va escriure el conte de La lechera, o quin riu passa pel sud de Madrid creuant d’est a oest, o encara millor quin és el significat literal de la paraula fotosíntesi.

I des de quan un mapa del món en pla no és un mapamundi?

Si teniu ganes de posar-vos dels nervis mireu-lo. Si no, no us el recomano en absolut.

4 Responses to “¿Sabes más que un niño de primaria?”

 1. Carme says:

  Algun cop he topat amb aquest programa (que per cert, em sembla que també el fan a altres països, com a mínim em va semblar veure’l en alemany), i estic totalment d’acord amb tu!
  Ja et ben asseguro que a l’escola no havíem tocat depen quins temes, i a casa tenim un nen de cinquè que no en sabria ni la meitat de les preguntes que fan, i no perquè no vagi bé a l’escola!

 2. Aliiasa says:

  Carme:
  Jo he de confessar una cosa, i és que avui he fet una de les preguntes a una nena d’11 anys (6è), concretament la del mapa del món en pla (que no és mapamundi sinó planisferi) i l’ha respost bé! Ara de les altres res de res…
  Però per això no canvio la meva opinió crec que el programa està súper amanyat i que és una mica una estafa.
  Una abraçada!

 3. efe says:

  Doncs depén, no? Depén del nen. De si em pregunten el seu temari. De si és espavilat i jo no. Això sí, pel que fa a la manipulació televisiva… Doncs com sempre.

 4. Aliiasa says:

  efe:
  Si no dubto que els nens siguin intel·ligents, el que costa de creure que tots els nens que hi ha al programa siguin tan i tan espavilats… Manipulació segur! 😉

Leave a Reply