La Mercè 2006

Avui no hem fet grans castells, és cert, però que contents hem estat per un moment…

Recordo anys on ens plantejàvem castells més grans. Castells que superàvem allò que havíem fet enguany, i molts cops allò que havíem fet a la nostra història. Avui, en canvi, no ha estat així.
Aquest no és un bon any per la colla, encara no havíem fet ni tan sols un 3d8, quan al 2004 en varem fer 24! Però això m’ha ensenyat una cosa. A vegades, quan la colla va bé, menyspreem castells com aquest. Un castell que la colla ha descarregat més de 100 cops, un castell que jo sola en porto més de 50, i que? Aquest any hem suat per aconseguir-ho.

Avui ho he celebrat. Feia anys (si és que algun cop ho havia fet) que no celebrava descarregar un 3d8. Però avui ha estat el dia. Ho celebrat i se m’han posat els pèls de punta quan la plaça, tota la plaça plena de gom a gom, a esclatat d’alegria quan ha vist que l’enxaneta feia l’aleta , aplaudien i cridaven. I el castell bellugadís anava desfent-se amb elegància, amb nervis, amb serenitat. Quan s’ha descarregat he vist llàgrimes a la cara d’alguna persona, qui m’ho havia de dir fa uns anys? Quan s’ha descarregat em respirat tranquils, perquè aquest any ja el tenim a la butxaca.

La resta d’actuació no ha anat tan bé com esperàvem, però jo estic contenta, una Mercè més, he sentit l’orgull de ser castellera. No d’una colla qualsevol, sinó de la de Barcelona, la de la nostra ciutat, una colla que no es rendeix i que lluita per aconseguir allò que es proposa, encara que no sigui una fita important per el món casteller.

5 Responses to “La Mercè 2006”

 1. efe says:

  Doncs i què si ja no feu castelles com els que feieu? Hem de nonar el millor de nosaltres mateixos cada moment. Si en uns moments determinats, podem més o menys, ja és una altra cosa. Que ara podeu menys, ja vindrà el moment en què podreu fer més. I això d’ara us ajudarà a assaborir aquell moment.
  Besets

 2. Abril Plank says:

  Uala, si que hi ha sentiment casteller sí, sí. Jo per desgràcia no vaig arribar a veier-los… Bé, com amb tot. No vam arribar mai a veure re. Un desastre.

  Doncs me n’alegro que anés bé el 3d8. 🙂

 3. Aliiasa says:

  efe:
  Doncs sí, això és el que penso. De moment anem bé, ja arribarà una altre temporada on les coses vagin millor… De moment necesitem que ens entri molta gent nova, i això és molt dificil d’aconseguir…
  Una abraçada!

 4. Aliiasa says:

  Abril Plank:
  Si el que dius és que mai no has arribat a veure castells, encara estàs a temps. Cada diumenge al canal 33 a les 20.30h fan un programa de castells que es diu “Quarts de nou” que està molt bé, i si et refereixes en persona, tots els diumenges hi han actuacions arreu de Catalunya, així que ja saps… jeje.
  Molts petons, i gràcies, el dia 25 ja en vem descarregar un altre 3d8 🙂

 5. Abril Plank says:

  ho tindré en compte… Tot i això conec un casteller que em té ben informada de com funciona tot. Aquest estiu em va fer una tarda intensiva de coneixements castellers. ^^ i… Hi ha molta més feina de la que es veu a la tele eh.

Leave a Reply