Archive for September, 2007

Loituma – Leva’s polka

Sunday, September 30th, 2007

Un dia anant a una actuació de castells un amic ens va posar al cotxe aquesta cançó i em va agradar molt. Li vaig demanar el nom però se’m va anar del cap i ara al cap d’uns mesos he pogut saber quin és el títol. Simplement genial, em posa de tan bon humor que no pararia de sentir-la en tot el dia.

El més curiós del cas és que el meu nebot de un any i mig (ohhh!) cada cop que escolta una versió d’aquesta cançó que sortia a un anunci (Holly Dolly), es posa a riure i a ballar com un boig. Però mai no m’havia pensat que era una versió de la cançó!

Aquí la deixo.

¿Sabes más que un niño de primaria?

Monday, September 24th, 2007

Fa una estona estava veient a la tele un programa: ¿Sabes más que un niño de primaria?. Quina estafa. Quina presa de pèl. De veritat, han aconseguit posar-me nerviosa.

Les preguntes que feien deien treure-les de llibres de primària (el Ramón García ja se’n ocupava de repetir-ho constantment), jo no ho dubto però vaja, deurien agafar aquelles típiques preguntes que el professor troba totalment irrellevants (o inútils) i es salta. O les típiques preguntes de sota un text o foto o dibuix que amb ell al davant és súper fàcil, ara respondre-la així de cap doncs no.

El més fotut del cas no és que els concursants (tots llicenciats) s’equivoquin amb la resposta. Ni tampoc és el fet a casa (tots hem superat la fase de la primària) també la caguéssim, que va. El més fotut del cas és que els nens aquests que tenen al programa són uns genis, uns déus. No n’han fallat cap! I el fet de que nens que fan 5è responguessin (bé) preguntes de 6è ja era la hòstia en patinet…

De veritat algú es pensa que aquests nens saben tot allò? És que de veritat que m’han posat de mala llet. Es veia un programa tan i tan amanyat! Però vaja, avui a casa em après molt, com per exemple qui va escriure el conte de La lechera, o quin riu passa pel sud de Madrid creuant d’est a oest, o encara millor quin és el significat literal de la paraula fotosíntesi.

I des de quan un mapa del món en pla no és un mapamundi?

Si teniu ganes de posar-vos dels nervis mireu-lo. Si no, no us el recomano en absolut.

La nit al dia

Friday, September 14th, 2007

La nit al dia

Sona el despertador i et noto al costat. El paro. Em giro cap a tu i et miro. M’apropo i t’abraço i em torno a dormir. Sona el despertador altre cop. El paro. Et mous. Et faig un petó a la galta. M’estiro i em dormo. Sona el despertador. El paro. M’aixeco.

Segueix fent mandra llevar-se d’hora, però com a mínim començo bé el dia, al teu costat.
És de nit quan començo el dia.

Com un animal

Tuesday, September 11th, 2007

Et veig empresonat com un gos. Engabiat com un ocell. Maltractat com una rata. Les teves llàgrimes es barregen amb les meves (tot i que tu no les veus), i les meves paraules semblen insuficients. Jo em faig la forta i tu t’ho creus. A tu et veig tan desfet que em sembla que no podràs aguantar, però aguantaràs.

Les coses per aquí són diferents, i així ha de ser.