Archive for November, 2006

Viquipèdia

Friday, November 24th, 2006

Us animo a tots a que escriviu a la viquipèdia, per qui no sàpiga què és ho pot mirar a aquí. Però de totes formes ho explicaré una mica per sobre.

La viquipèdia és una enciclopèdia virtual on cadascú pot aportar el seu granet de sorra. Qualsevol pot escriure, només cal veure si l’article ja existeix, si no existeix el pots crear i si existeix i vosaltres teniu més informació, més dades, fotografies, o qualsevol altre cosa, doncs també es pot editar i introduir les noves dades. Us preguntareu que quina mena de control hi ha si pot escriure qualsevol sobre qualsevol cosa sense ni tan sols estar registrat (millor registreu-vos). Doncs tranquils, però a la viquipèdia hi escriu molta gent, i contínuament s’estan editant articles per a corregir-los o millorar-los.

Per què us convido a escriure-hi? Molt fàcil. La viquipèdia és una eina molt útil per a trobar informació de qualsevol tema, i a més és una manera de promoure el català. Hi ha viquipèdies en molts idiomes, i la catalana, tot i tenir molts articles, encara no està entre les que tenen més articles, i això no pot ser!

Vinga animeu-vos que tothom pot escriure alguna cosa! A més, aneu amb compte que això és un vici!

De tot una mica

Thursday, November 9th, 2006

Buff! No sé que em faig últimament.

Sé que estic abandonant una mica el blog, però és que us explico. Tinc molta feina, ja sé que sona a excusa, però és la veritat, estic fins al cap de feina i cada dia se m’acumula més i més… A més, amb la Colla dels Castellers de Barcelona, ens trobem a l’últim tram de la temporada, tots els anys són durs a aquestes dates, però aquest especialment ha estat un any complicat. Anem fins el coll d’actuacions (tot i que ja només en queden 3 o 4), i només aquest cap de setmana en tenim dues. Per acabar-ho d’arrodonir, segueixo sense internet a casa meva, així que els pocs cops que escric ho he de fer des de casa seva. Per acabar també diré que aquesta setmana m’he trobat malament (això de que el fred hagi vingut de cop no li ha anat massa bé al meu cos) i que no he sortit massa de casa.

De totes maneres avui explicaré alguna cosa.

Avui he vist el vídeo de La Marató de TV3 d’aquest any. Sempre els miro, però aquest any m’ha semblat que està molt ben fet. Tracta del dolor crònic i agut. Al vídeo sortia el testimoni de tres afectats, dos nois i una noia. La veritat és que m’ha semblat super adient el fet que tots fossin joves, perquè això arriba més a la gent. A més entre mig de cada testimoni, sortien uns acròbates d’un circ, actuant i fent coses. Molt curiós.
Després he vist els fulletons, molt ben dissenyats també, deia alguna cosa semblant a això: “Si tinguessis dolor crònic et moriries del dolor llegint aquest fulletó“, tot amb lletra bastant gran i negra sobre un fons blanc, i per dins hi havia l’explicació de tot el referent a aquesta “malaltia” i cada cop que sortia la paraula dolor la posaven amb negreta, així només obrir el díptic et sobta el fet de veure la paraula dolor repetida constantment.